Наличен на склад
Код
80082196-W10P

HP Workstation Z420 Intel Xeon Quad Core E5 1603 2800MHz 8GB DDR3 2x 500GB SATA DVD-RW Tower

Special Price 658,00 лв. Regular Price 688,00 лв.

Инженерите, архитектите, дизайнерите и рекламните агенции си приличат по това, че за да работят пълноценно, имат нужда от специализирана компютърна техника, която да отговаря на специфични изисквания.

Тук се появяват настолните графични работни станции, напълно отговарящи и специално проектирани и произведени, за да покрият тежките изисквания на софтуера, необходим за работата им. Един от топ-производителите на графични работни станции е HP със серия Z Workstation.

Харaктеристики
МаркаHP
МоделWorkstation Z420    
СъстояниеОбновен продукт втора употреба
СтатусA клас
ПроцесорIntel Xeon Quad Core E5
Процесор честота1603 2800MHz 10MB    
Памет обем8 GB
Памет типDDR3 ECC    
HDD обем2x 500 GB
HDD стандартSATA
Оптично устройствоDVD-RW
Видео картаNVIDIA Quadro NVS 315 1 GB DDR3
Доп. инфоDMS-59 to 2x VGA
Кутия видTower    
Операционна системаинсталиран Windows 10 Pro лиценз
Гаранция12 месеца

Инженерите, архитектите, дизайнерите и рекламните агенции си приличат по това, че за да работят пълноценно, имат нужда от специализирана компютърна техника, която да отговаря на специфични изисквания. Тук се появяват настолните графични работни станции, напълно отговарящи и специално проектирани и произведени, за да покрият тежките изисквания на софтуера, необходим за работата им. Един от топ-производителите на графични работни станции е HP със серия Z Workstation. Машината в настоящото ревю е Z420, която се отличава със солидна изработка, масивен и стабилен корпус, страхотна надеждност и много възможности за ъпгрейд и разширение.

Нека кажем нещо за „мозъка“ на машината – а именно: процесорът.

Специално проектирани за сървъри и работни станции, XEON процесорите се отличават с много висока производителност за обработка на много задачи едновременно.

Тук е използван ЧЕТИРИЯДРЕН процесор Intel Xeon Quad Core E5 1603 с тактова честота на всяко едно ядро от 2800 MHz и 10 MB процесорна кеш памет.

Машината е окомплектована с 8 GB оперативна памет DDR3 с корекция на грешки ECC, а максималната поддръжка е до 64 GB.

За сигурността на данните Ви се грижи вграденият RAID контролер, благодарение на който информацията Ви може да се записва едновременно на двата хард диска с капацитет от 500 GB всеки, за да имате резервно копие на две места и да работите без притеснение.

Можете да добавяте още дискови устройства – SSD, хард дискове или оптични устройства – общо до 10 броя благодарение на вградените SATA конектори.  Мощният захранващ блок с реална мощност от 600 вата и 90% ефективност позволява добавянето на висок клас видео карти от новия стандарт PCI-Express Gen3. Налични са няколко броя високоскоростни USB 3.0 порта, както и няколко USB 2.0 порта.

Видео картата е NVIDIA Quadro NVS 315 със собствена видео памет с капацитет 1 GB.